A023_upr_mala.jpg

Úraz, jak čerpat pojištění...

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Naše mužstva - Mladší žáci - pro rodiče

 

Riziko úrazu v průběhu tréninku nebo zápasu samozřejmě nelze v plné míře eliminovat. Nikoho taková událost netěší, sport děláme i z důvodů příznivého dopadu na zdraví. Pokud přeci jen taková událost nastane, je třeba neopomenout zajistit některé formální úkony. Nebudu se zde proto nyní zabývat první pomocí, ale skutečností, jak správně postupovat, aby bylo zajištěn správný postup likvidace úrazu z pojištění, které má oddíl pro takové případy uzavřené.

 

Pokud k úrazu dojde v průběhu mistrovského utkání, je důležité uvést tuto skutečnost v zápisu o utkání. To je povinnost zejména vedoucího a trenéra u žákovských mužstev. U dospělých je to povinnost zejména kapitána mužstva, který podepisuje zápis po utkání.

Aby bylo možné čerpat pojistku z uzavřeného pojištění, je potřeba vyplnit formulář pro pojišťovnu. Formulář je ke stažení zde. Číslo pojistné smlouvy je 1310000010.

Formulář vyplněný na osobu, které se úraz stal a doplněný i zprávou ošetřujícího lékaře předat vedoucímu mužstva nebo trenérovi. V případě žákovských mužstev zajistí vyplnění formuláře pro pojišťovnu vedoucí mužstva na základě údajů ze zápisu o utkání (zápis o úrazu). Rodiče případně zákonní zástupci doručí k formuláři zprávu od ošetřujícího lékaře. Jedná se o zprávu, která je sepsána na základě ukončení léčení, tedy závěrečnou. Vedoucí mužstva zajistí přes sekretáře oddílu předání formuláře se zprávou na pojišťovnu, která provede v rámci smlouvy o pojištění a oceňovacích tabulek likvidaci úrazu - finanční odškodnění.

V případě, že k úrazu dojde na tréninku je postup zcela obdobný. Rozdíl je pouze v tom, že se nepoužije zápis o utkání, ale zápis od trenéra o úrazu v průběhu tréninku.

Věřme, že úrazů bude co nejméně.

 

Váš Adminnistrátor

Web prohlíží
Právě připojeni - hostů: 6